Eurospoor 2020 wordt uitgesteld tot 2021

Beste mensen,

Na lang beraad hebben wij, gezien de huidige situatie rondom het COVID-19 virus (Corona), de pijnlijke beslissing moeten nemen om Eurospoor2020, dat gepland staat op 30, 31 oktober en 1 november, uit te stellen.

Het bij elkaar brengen van grote groepen mensen (ca. 5000 per dag) op een internationaal publieksevenement is momenteel niet toegestaan. Een vaccin of medicijn is er voorlopig ook nog niet. Tevens verwachten wij dat ook in het najaar de 1,5 meter samenleving zal moeten worden gerespecteerd. Voor een evenement als Eurospoor is dat echter geen werkbare situatie, omdat bezoekers geneigd zijn in hun enthousiasme zich te groeperen voor de prachtige modelbanen en (onbewust) niet op de 1,5 meter afstand zullen letten.

Eurospoor is altijd een feest op modelspoorgebied. Daarvoor worden kosten noch moeite door ons gespaard. Het is een hobbyevenement met een fantastische en unieke sfeer dat al 26 jaar in successie heeft plaatsgevonden. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zich ontspannen en goed voelt op ons evenement en dat bezoekers en deelnemers een onvergetelijke modelspoorervaring krijgen.

Normaal is Eurospoor een dagvullend evenement, maar met alle beoogde maatregelen van het ‘nieuwe normaal’ zal het voor de bezoeker niet mogelijk zijn om alle exposities in een dag te aanschouwen. Bezoekers zullen op veel plaatsen op elkaar moeten wachten én ook voortdurend op de afstanden tot elkaar moeten letten waardoor het evenement niet ontspannen beleefd kan worden. Daarbovenop is het onacceptabel als de doorgang van het evenement gezondheidsrisico’s zou inhouden voor alle aanwezigen.

Alhoewel er op dit moment alweer tussen landen gereisd mag worden, heerst er angst en is er onzekerheid of alle deelnemers ook daadwerkelijk acte de presence zullen geven. Dit is natuurlijk begrijpelijk, maar deze twijfel maakt het ons onmogelijk om de gedegen organisatie van Eurospoor te voltooien.

Het is zuur, heel zuur dat wij dit jaar Eurospoor door de Coronapandemie moeten overslaan, temeer omdat Eurospoor vorig jaar ook al niet heeft plaatsgevonden. Eurospoor2020 staat organisatorisch al vergevorderd op de rails met een indrukwekkende line-up welke wij u met trots wilden tonen. Nu wij in 2020 niet kunnen vlammen zullen we de houddatum helaas moeten doorschuiven naar 2021.

Wij bedanken een ieder voor het vertrouwen in Eurospoor en vragen u om begrip en geduld. Volgend jaar gaan we er net zoals de vorige 26 edities een fantastisch evenement van maken en hopen u allen in goede gezondheid te mogen begroeten op: 29, 30 en 31 oktober 2021 in Event & Exhibition Centre Jaarbeurs in Utrecht.

Met vriendelijke groeten,

EUROSPOOR
Leo en Chitra Hendriksen
Amazonelaan 86
1448 TN PURMEREND – NL

Tel.0031.299-640354
Fax. 0031.299-646197
eurospoor@eurospoor.nl
http://www.eurospoor.nl