Trix Radio Car

Trix BMW 2000 CS/coupé Radio Car 9901 uit 1967.

Onlangs stond er in de Telegraaf bij de rubriek Rommel of Rijkdom een artikeltje over een Restauratie van een BMW oldtimer. De schrijver van het artikeltje dacht aan de hand van de foto óf die auto staat in een enorm hoogpolig tapijt óf het is een schaalmodel. Daarom toch even de ingezonden brief verder lezen. trix_radio_car1Kort samengevat gaat het over iemand die lid is van de BMW 02 club en die eens per jaar een weekend organiseren voor oldtimers. Als je de auto dan uiteindelijk gerestaureerd hebt dan wil je natuurlijk ook naar zo’n oldtimerweekend.

Ongeveer 100 meter voor zijn huis een gevaarlijke voorrangskruising. Vliegende start 100 meter opschieten en dan ……… heel veel restaureren!

Dan maar met de doordeweekse auto naar de meeting en niet zo heel hard uitgelachen. Omdat ik niet met de tourtocht mee kon doen, ging ik naar een rommelmarktje en daar stond het plaatje van de foto helemaal zonder deuken voor € 10,=.
Een bijzonder model van Trix…
Wat u vond is een bijzonder model van Trix, fabrikant van modeltreinen.

Als verkoopbonus zijn er een tijdje modelauto’s uitgereikt. Heel leuk is dat deze auto’s ook goed spelende radio’s zijn. Omdat plastic verouderd en breekbaar wordt zijn er nauwelijks gave exemplaren te vinden van 40 jaar oud, waarde € 250,= trix_radio_carVolgens de informatie uit de catalogus van 1967 en 1968 wordt hier de Trix Radio-Car BMW coupé 2000 CS (9901) in een rode of beige kleur te koop aangeboden voor een niet geringe prijs van fl 49,75 (hetzelfde kostte ook een V 100).

 

In het Trix report nummer 5 van april 1967 stond als nieuwtje; een muzikale schlager; TRIX RADIO CAR en in de catalogus van 1967 zat een flyer waarop stond Trix werkelijk nieuw en vlot Radio Car.
Regelmatig smeren en oliën.
Ik heb geen informatie of de Trix Radio-Car ook als verkoopbonus is verstrekt aan de winkeliers?? Enkele jaren geleden is mij op de clubdag een gaaf exemplaar aangeboden, toevallig ook van een BMW (modelauto) verzamelaar voor € 75,=. Nu staat de Trix Radio Car in de vitrine te prijken. Omdat de Trix Radio-Car helemaal van plastic en ook al 40 jaar oud is, kunnen er delen van afbreken zoals de bumpers, van de kap/deur gebroken raamstijlen en ook de chroom kleur van de diverse delen verdwijnt waarschijnlijk door het daglicht. Ik heb me laten vertellen dat de rode kleur zeldzamer is dan de beige uitvoering. Wat betreft de door de schrijver van het artikel genoemde verzamelwaarde is nogal wat! Die prijs blijft natuurlijk sterk afhankelijk van het aanbod, ze zijn zeldzaam en je ziet ze niet vaak op beurzen!

De afmetingen zijn: 120 x 80 x 250 mm.De middengolf radio speelt op een 9 volts batterij. trix_radio_car2Het luidsprekertje heeft een diameter van 5 cm. Eigenlijk is het een vreemde eend in de bijt maar het is een fraai model en de radio speelt inderdaad goed.

Leuk “hebbedingetje” voor de verzamelaar.

W. Aerts ©5/2013